Perutusan Khas dari Presiden LPKPM Sempena Sambutan Tahun Baharu 2020

Home / Berita / Perutusan Khas dari Presiden LPKPM Sempena Sambutan Tahun Baharu 2020
Dr Lee Nan Sang
Presiden LPKPM

Salam Mesra Dan Selamat Sejahtera.

Tahniah Dan Syabas, kita sama-sama berjaya melalui Tahun 2019 yang penuh dengan pelbagai cabaran hidup.

Tahun 2019, merupakan satu tahun yang penuh dengan pelbagai cabaran hidup, kos hidup yang semakin meningkat dan cabaran ekonomi yang tidak begitu baik di negara kita bahkan ekonomi dunia juga menimpa kemerosotan.

Tahun 2019, negara kita Malaysia melalui pelbagai cabaran politik dan keadaan ekonomi yang kurang upaya, Alhamdulilah kita tetap ke akhir penggal tahun 2019. Rakyat jelata berharap Kerajaan atau Pihak Pentadbir Kerajaan dapat mengatasi segalanya dan memimpin Rakyat ke arah yang lebih cerah dan cemerlang.

Menjelang Tahun 2020, ianya merupakan satu tahun yang bertambah cabarannya kepada seluruh Rakyat , di bawah keadaan ekonomi dunia yang semakin merosot. Pihak LPKPM berharap Rakyat dapat berpadu dang bersemangat tinggi untuk menembusi canaran-cabaran hidup yang bakal dihadapi pada tahun 2020.

Pihak LPKPM berjanji akan terus memberi sokongan dan bantuan kepada pihak Kerajaan dan agensi-agensi penguatkuasa, sama-sama kita memantau dan mempastikan hak-hak asasi pengguna sentiasa dilindungi dan diamalkan.

LPKPM juga akan mengadakan aktiviti-aktiviti yang dapat membantu para pengguna di negara ini memahami hak rakyat sebagai seorang pengguna.

Selaku Presiden LPKPM, saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2020, 新年快乐,新年进步, HAPPY NEW YEAR 2020.

Sekian, terima kasih.

Yang menjalankan tugas

Dr Lee Nan Sang
Presiden LPKPM